Читај ми!

Dodik: Putin potvrdio da nema podrške za imenovanje Šmita u Savetu bezbednosti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potvrdio mi je da Rusija neće podržati imenovanje visokog predstavnika Kristijana Šmita pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao je Milorad Dodik član Predsedništva BiH u Banjaluci.

Srpski član Predsedništva BiH je naglasio da visoki predstavnik nije imao pravo da nametne nijedan zakon, a on je to uradio 140 puta.

"Rusija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, i ona to manifestuje na svaki mogući način. Iz špekulativnih razloga pokušava se sva krivica svaliti na leđa Republike Srpske. Impresioniralo me to koliko je upoznat sa detaljima. Potvrdio mi je da neće biti podrške za Šmita u Savetu bezbednosti UN. Rusija nema nameru da se meša u BiH, kako to čine neki drugi putem specijalnih izlasnika", poručio je Dodik.

Naglasio je da je Republika Srpska posvećana Ustavu BiH i usmerena na to kako je on izvorno zapisan.

"Sve ono što je u skladu sa međunarodnim pravom Ruska Federacija to podržava. Upoznao sam Putina da mi nemamo nameru da idemo ka NATO, i njemu je to poznato. Dogovor i razgovor sa ljudima, bez mešanja drugih u unutrašnje stvari i to smo mogli da čujemo od predsednika Putina", istakao je Milorad  Dodik.

Poručio je da oseća veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Razgovorali smo skoro sat vremena i pričali o ekonomiji, izgradnji gasovoda, Srpsko-ruskog hrama u Banjaluci, ceni nafte", kazao je Dodik. 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво