Читај ми!

U Bijeljini i Sokocu uhapšeno sedam osoba, sumnja se da su počinile ratne zločine

Sedam osoba, za koje se sumnja da su počinile ratne zločine 1992, uhapšeno je u Bijeljini i Sokocu, u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Slobode je lišeno sedam osoba zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz SIPA-e.

Reč je o, kako se navodi, krivičnim delima ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u vezi s krivičnim delima individualne i komandne odgovornosti i sapočinilaštva.

Hapšenja su u vezi sa ubistvima 22 civila, među kojima je bilo i sedmoro dece, tokom 1992. godine na području Bijeljine, navodi Kliks.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predate na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Pre dva dana uhapšeno je devet osoba na području Bosanskog Novog. Oni su osumnjičeni za krivična dela zločina protiv čovečnosti prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine.

Kliks prenosi da su osobe koje su pod istragom Tužilaštva BiH osumnjičene da su kao pripadnici vojne policije vojske Republike Srpske (VRS) počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Bosanskog Novog 1992. godine.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво