Читај ми!

Nema tragova kočenja – nesreća u Bugarskoj posledica ljudske greške

Jutrošnja nesreća na autoputu Sofija–Blagojevgrad, je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je za BTV sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika, koji je na mesto nesreće stigao sa prvim policajcima i vatrogascima.

Sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika Vasko Pirgov rekao je da je autobus išao preko 100 kilometara na čas i da ne postoji ni milimetar traga kočenja. "To znači da vozač nije adekvatno reagovao", saopštio je bugarski zvaničnik.

Rekao je da se autobus nije prevrnuo i da je vozač pokušao da skrene levo, dodajući da ima snimaka "koji nisu prijatni za gledanje".

"Prizor je užasan. Prednji deo autobusa je izgoreo, ljudi u bolnici 'Pirogov' su bili u zadnjem delu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle", pojasnio je bugarski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, oko sat i po pre udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu "Struma", gde su putnici otišli do toaleta i napravili pauzu oko pola sata.

On smatra da je isključena mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mesta udesa.

"Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Ne postoji mogućnost da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cevi za naftu", rekao je Pirgov i dodao da je požar izbio u prednjem delu autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja.

On je još saopštio da je u 03.04 dobio informaciju o nesreći, a u 03.30 je stigao na mesto udesa, gde su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam je povređeno.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво