Читај ми!

Dodik: Slovu Dejtona nikad nije data šansa da zaživi

Potpisivanje Dejtonskog sporazuma je poseban dan u istoriji ovog prostora i naroda, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da svih ovih 26 godina Dejtonski sporazum devalvira.

Dodik je istakao da je vidljivo je da su stranci menjali Dejtonski sporazum kroz visokog predstavnika i tri sudije u Ustavnom sudu BiH.

"Srpska je ostala u podršci Dejtonskom sporazumu u celini. Nije odustajala od njega. Danas je BiH međunarodni protektorat koji s vremena na vreme liči na koloniju zapadnih zemalja, naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Poručio je da je BiH danas jedina zemlja kolonija u Evropi i pretvorena je u mesto koje nije dobro za život i razvoj.

"To je zato što su ovih 26 godina oni koji su pokušali da se u BiH predstave kao dobri prijatelji vršili politiku nametanja rešenja. Ovo su problemi sistemske prirode, jer je razgradnjom bazičnog konsenzusa i balansa koji je postignut u Dejtonskom sporazumu došlo do debalansa", naglasio je Milorad Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH ističe da je debalans doveo do toga da je danas BiH u najvećoj institucionalnoj krizi i da se postavlja ozbiljno pitanje moćnicima koji su tamo radili 26 godina - kako nisu uspeli da naprave održiv sistem.

"Možda to nisu ni hteli. Možda su hteli da se ovde zadrže 26 godina, a možda i duže, praveći nestabilan politički sistem, razgrađujući dejtonski balans, a usput svakog ko se suprotstavi njihovim naporima da sruše Dejton okrivljivali za rušenje Dejtona", poručio je Dodik.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије