Читај ми!

Zaev odložio podnošenje ostavke: Ostajem da pomognem

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM-a Zoran Zaev doneo je odluku da odloži podnošenje ostavke na obe funkcije, kako je prethodno najavio.

Zoran Zaev je potvrdio da ostaje na funkciji kako bi pomogao u očuvanju parlamentarne većine na strani vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

"O mojim ostavkama se ne raspravlja niti odlučuje samo iz razloga što sam, kada sam ih objavio 31. uveče, potvrdio da ostajem ovde da pomognem da se održi skupštinska većina i da li se ona može povećati i to je odgovornost države. Logično je da budem posvećen ovom procesu", naveo je Zaev.

Istakao je da je važno da se zemlja ne vraća u prošlost i ugrozi proces evrointegracija.

"Još jednom napominjem da sam 31. uveče, kada sam najavljivao ostavke na obe funkcije, rekao da ostajem u periodu da se posvetim sebi, da pomognem da se održi skupštinska većina, ako ta parlamentarna većina može da raste. Dani su pred nama, naravno da ćemo svi saznati", dodao je Zaev.

Na pitanje novinara kako je 10 dana bez medija, pošto se toliko nije pojavljivao u javnosti, Zaev je odgovorio: "Sloboda je prilično dobra stvar."

Podsetimo, Zaev je 31. oktobra uveče najavio da će podneti ostavke na mesto premijera i lidera SDSM-a nakon poraza njegove partije na lokalnim izborima.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво