Читај ми!

Abazović: Baković ili Lazović ukinuli zabranu ulaska Belivuku

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović saopštio je da je grupa okupljena oko Veljka Belivuka u Crnu Goru dolazila i dok im je na snazi bila zabrana ulaska u tu zemlju. Naveo je da su ukidanje zabrane naredili Enes Baković ili Zoran Lazović, a Specijalno državno tužilaštvo pozvao da utvrdi ko je od njih dvojice to uradio.

Dritan Abazović je na vanrednoj konferenciji za medije naveo i da ne postoji nijedna tabu tema za izvršnu vlast, te da su oni završili svoj deo posla.

"Grupa oko Belivuka dolazila je u Crnu Goru dok je imala zabranu ulaska, uprkos zabrani, i tada su počinjena monstruozna krivična djela na našoj teritoriji. Nakon toga smo saznali da su dolazili, da je neko skinuo zabranu i da su, navodno, imali određene pozive iz Srbije da bi bili praćeni na teritoriji Crne Gore", rekao je Abazović.

Postavlja se, kaže, logično pitanje: "Ako mi tražimo Svetozara Marovića na sve moguće načine da ga isporuče Crnoj Gori, i to se ne dešava, ljudi sa takvim kriminalnim bekgraundom, na jedan poziv, bivši menadžment Uprave policije Crne Gore odobrava da ulaze bez ikakvih opterećenja".

Smatra, ističe Abazović, da je to protivzakonito, zbog čega su podnete određene procedure prema svima.

"Jasno je ko je naredio skidanje zabrane. Došli smo do dva imena. To su Enes Baković i Zoran Lazović. Neka SDT utvrđuje ko je od njih dvojice to uradio", rekao je Abazović.

Sa ovakvim tužilaštvom, kako je rekao, "ne možemo da riješimo najveće slučajeve koji opterećuju Crnu Goru".

Sekulović: Ništa neće biti tajno

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović rekao je da ništa neće biti tajno, kao i da nema privilegovanih i zaštićenih.

"Ako želimo da se borimo protiv organizovanog kriminala moramo da djelujemo kao jedinstveni sistem. Ono što je važilo do juče neće više važiti. Od danas važe nova pravila", rekao je Sekulović.

Ukazao je da je cilj da se u ovom predmetu sazna puna istina: "I do pune istine treba da dođemo svi mi".

Na pitanje treba li još neko da odgovara, on je rekao: "O tom, potom. Sve ćemo raditi u skladu sa nadležnostima".

Državni sekretar crnogorskog MUP-a Rade Milošević rekao je da dugo nisu bili u stanju da dobiju odgovor na pitanje ko je i na koji način skinuo zabranu Belivuku.

"Prije desetak dana smo pokrenuli internu istragu i došli do podataka ko je skinuo tu zabranu, jer je MUP u posjedu svih baza policijskih i elektronskih baza i bilo šta što se uradi, mi imamo te tragove. Vođeni time, mi smo utvrdili koje je lice skinulo zabranu", rekao je Milošević.

Da bi se nekome ukinula zabrana, kako je objasnio Milošević, jedini način je da lice kojem je data zabrana pokrene upravni postupak u kome se žali na rešenje, a o tom rešenju, kako je rekao, odlučuje MUP.

"Znajući taj podatak, mi smo dobili informacije da MUP nije vodio taj postupak i da nije pokrenuta nijedna procedura kako bi se Belivuku i Miljkoviću skinula zabrana", rekao je Milošević, navodeći da je "jasno da je gospodin Baković naredio usmeno", što je, dodaje, dokaz jasne zloupotrebe.

Milošević je naglasio da je od direktora Uprave policije Srbije Vladimira Rebića dobio zvaničan odgovor da nisu tražili ukidanje zabrane i da su pokrenuli postupak da to utvrde.

"Gospodin Baković nema odbrane, slučaj je jasan i on je riješen. Zloupotrijebljen je položaj i zabrana je skinuta suprotno važećim propisima Crne Gore", zaključio je Milošević.   

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво