Читај ми!

Dodik o Komšićevom odlasku u Njujork: Generalna skupština UN se umešala u raspad BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da nije ispunjena procedura za odlazak predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića u Njujork. Ističe da to što ga je primio generalni sekretar UN Antonio Guteres i što mu je dozvoljeno da se obrati na Generalnoj skupštini znači da se "Generalna skupština UN umešala u raspad BiH".

Milorad Dodik je, govoreći o odlasku predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića u Njujork i tome što ga je primio generalni sekretar UN Antonio Guteres, ponovio da je na taj način pristao da učestvuje u rušenju BiH.

Postoji, rekao je Dodik, određena procedura koja nije ispunjena da bi Komšić otputovao u Njujork.

To što ga je, kaže, privatno primio Guteres i što mu je dozvoljeno da se obrati u Generalnoj skupštini znači da se "Generalna skupština UN umešala u raspad BiH".

Jednog dana, rekao je, pisaće se istorija i ostaće zapisano da je generalni sekretar primio jednog čoveka koji je klevetao druge narode u BiH i doprineo njenom raspadu.

"Ja ću pisati o tome", rekao je Dodik.

Dodik je uporedio današnju situaciju na severu Kosova i Metohije sa onim što je pre 10, 15 godina proživela Republika Srpska i sa tablicama i sa pasošima, te istakao da "naša volja za egzibicionizam međunarodne zajednice više ne postoji".

Kao primer je naveo nekadašnjeg ambasadora Velike Britanije koji je službovao i u Beogradu i u Sarajevu Čarlsa Kraforda koji je govorio da je međunarodna zajednica nepravedna.

"A kada bi govorio o Kosovu rekao bi oni se tamo ne slažu, ubijaju se, siluju jedni drugima žene – mora to da prestane, jer Kosovo je država. A onda dođe u BiH i kaže vi se istorijski ne slažete, svađate se... Morate da ćutite i budete zajedno", naveo je Dodik.

Novinarima je ispred pravoslavne crkve u Budimpešti rekao da o tome mora da se priča da bi se znalo.

Zahvalio je vladici budimskom na toplom prijemu istakao je da je SPC ta koja je očuvala srpski identitet kroz vekove.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи