Читај ми!

Bukte požari u Severnoj Makedoniji, proglašeno vanredno stanje

Vlada Severne Makedonije proglasila je vanredno stanje na teritoriji cele zemlje u trajanju od 30 dana zbog situacije izazvane požarima. Na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predelima u čitavoj državi. U selu Čelopek poginula žena.

U saopštenju Vlade Severne Makedonije navodi se da je odluka doneta zbog požara i sprečavanja njihovog širenja, kao i potrebe za racionalnim korišćenjem resursa.

O toj odluci će, kako se, navodi biti obavešten predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski i Sobranje.

Direktor centra za upravljanje krizama Stojanče Angelov rekao je na konferenciji za štampu u četvrtak da je u požaru u selu Čelopek kod Kumanova u opštini Staro Nagoričane stradala 60-godišnja žena, prenosi Plusinfo.

Desetine požara gore u Severnoj Makedoniji, a prema podacima Centra za upravljanje krizama, aktivna su žarišta u regionu Bitolja, Strumice, Kumanova i Štipa, u istočnom delu države.

U četvrtak je najkritičnije bilo u okolini Pehčeva, Kumanova i Makedonskog broda. Jutros je u gašenju požara u okolini Pehčeva angažovano pet helikoptera, od kojih su tri iz Srbije.

Oni su bili u akciji i u četvrtak, ali popodne su bili prizemljeni zbog visokih temperatura. U gašenju požara u tom regionu pomažu i vatrogasne ekipe iz Bugarske.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара