Читај ми!

Krivokapić: Spremni smo da potpišemo Temeljni ugovor

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da su on i Vlada spremni da već danas potpišu Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Reagujući na prozivke predstavnika Demokratskog fronta, rekao da im neće dozvoliti da pljuju na Vladu sa pozicija predsednika upravnih i drugih odbora.

Krivokapić je rekao da ne želi svakodnevno da odgovara na neistine, jer ih je, kako je naveo, mnogo, a istina samo jedna.

Premijer Crne Gore je naveo da su, nakon održanih izbora, a posebno nakon formiranja Vlade, napadi na njega bili najličniji i van politike, često i bez elementarnog vaspitanja.

"A opet je podržano skoro sve moje, uz kritike i prijetnje da može biti drugačije ako budem neposlušan, ali ne nekima van Crne Gore, već onima koji kažu da su me birali, ako budem neposlušan vama", dodao je Krivokapić.

Kazao je da je i njega i DF birao narod "da promijenimo nepristojnu vlast željnu samo vlasti, kojoj je sve malo i sve uzaludno, kojoj ništa nije dovoljno, kao što sada, očigledno, ni vama nije dovoljno".

Prema njegovim rečima, DF je hteo samo svoju Vladu i njega za svog eksponenta, koji se ne pita i ne razmišlja, i koji sve prihvata.

"Hteli ste, očigledno, čoveka-krpu. Hteli ste kvotu sa procentima osvojenih dubina, koja vam, smatrate, pripada. Hteli ste mene na čelu liste, sada to najjasnije vidim, da bi vaša dubina bila veća, a onda da me ostavite sa strane, da se ne miješam i ne prigovaram, hteli ste nijemog premijera", kazao je Krivokapić.

"Nisam ničiji poslušnik"

Krivokapić je poručio predstavnicima DF-a da on nije taj.

"U tome je sav moj greh. Što nisam ničiji poslušnik, što iza sebe nemam propagandne mašinerije, što ne robujem rejtinzima", naveo je Krivokapić.

Kazao je da iz DF-a sa njim ne žele da razgovaraju, ali da traže tehničku Vladu sa svim parlamentarnim činiocima.

"Znači, nećete Vladu sa mnom, ali hoćete Vladu sa Demokratskom partijom socijalista. Mene optužujete da sam urgirao da vam presude, a njih, koji su vas optužili za državni udar i pranje novca, zovete u Vladu", naveo je Krivokapić.

Kako je rekao, nije on izgubio podršku DF, već narod zbog njih gubi osećaj da je pobedio.

Podsetio da ga DF optužuje za neispunjenje predizbornih obećanja, za nepotpisivanje Temeljnog ugovora koji, kako je naveo, sami predizborno nisu ni pomenuli.

"A onda kada sam upravo ja, nakon formiranja Vlade, kada niko o tome nije ni govorio, otpočeo rad na Temeljnom ugovoru i oformio tim za rad na njegovom usklađivanju i što skorijem zaključenju, napravili ste zamku za narod", kazao je Krivokapić.

DF je, kako je naveo, tom zamkom, u Beogradu i na svakom drugom mestu, učinio sve da ga predstavi izdajnikom koji neće da potpiše nešto svoje.

"Ugovor koji nije bio ni usaglašen ni izglasan na Vladi, tražili ste mi da zaključim ugovor da bi imali razlog da me razriješite. A ja i ova Vlada spremni smo, koliko je danas, da potpišemo Temeljni ugovor", poručio je Krivokapić.

"DF i na vlasti želi da ostane opozicija"

Prema njegovima rečima, DF, kada je konačno došao na vlast, želi da ostane opozicija, "očigledno nesvesni odgovornosti koju nosi vlast".

Istakao da u DF-u nisu u pravu kada zahtevaju nešto pozivajući se na broj mandata koji, kako je rekao, nisu samo njihovi i glasača njihovih partija, već su mandati onih koji se nisu videli i ne vide na partijskim listama.

Poručio DF-u da im neće dozvoliti da se igraju sa onim što je, kako je kazao, umesto njih stekao narod Crne Gore.

"Da arčite njegovu pobedu, da sa pozicija predsednika upravnih i drugih odbora pljujete po Vladi koja vas imenuje, da destabilizujete čitavu zemlju, da unosite nemir i širite pesimizam, da ustoličavate propagandu umesto principa", naveo je Krivokapić.

Poručio je i da neće dozvoliti DF-u da se igra sa narodom Crne Gore, jer narod, kako je naveo, jasno prepoznaje da proces obnove ne može ići preko noći.

"I pored vaših igara, razaznaje šta je istina, a šta su partijska spletkarenja", zaključio je Krivokapić.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво