Читај ми!

Dodik: Sa Šmitom bez mandata Republika Srpska neće sarađivati

Sa Kristijanom Šmitom bez mandata, Republika Srpske i njene institucije neće sarađivati, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Milorad Dodik kaže da se Šmit hvali nekim svojim iskustvom, ali nema ga za BiH.

"On nema ingerencije, a pogotovo nema ih za promjene granica na Balkanu. U pogledu tog iskustva ne možemo dozvoliti da nam dođe nelegalan stranac, i neće se ovdje primjenjivati njegove odluke. Zato je važno srpsko jedinstvo unutar svih političkih partija koje smo postigli na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske", istakao je Dodik.

"Sa snažnim jedinstvom političkih lidera u Srpskoj napravićemo front otpora. Samo na taj način možemo zaštititi Srpsku od zatiranja", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je jedino relevantno mesto koje uvodi visokog predstavnika u BiH Aneks 10, ali je istakao da su ga prekršile velike zemlje koje pokušavaju da uskrate Republici Srpskoj da je strana, jer je tako i predviđeno Aneksom 10.  

"Mi smo strana potpisnica svih aneksa Dejtonskog sporazuma. Sporazum je potpisala Srbija u ime Republike Srpske, tako da smo dio i međunarodnog prava, odnosno međunarodni faktor", rekao je Dodik, dodajući da visokog predstavnika nigde nema ni u jednom relevantnom dokumentu Dejtonskog sporazuma.

Napomenuo je da su neke zapadne zemlje krenule u rušenje Dejtonskog sporazuma.

"I SAD i EU i NATO su u borbi protiv Republike Srpske i njene razgradnje. Još su sebi pridodali Kanadu, Japan i neke islamske zemlje. Međunarodna zajednica želi da razgradi poziciju Republike Srpske kao strane u pregovorima, i zbog toga neću ići na razgovore sa Šmitom", poručio je Dodik.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво