Читај ми!

Vlada RS usvojila predlog zakona o neprimenjivanju Inckove odluke

Vlada Republike Srpske je posle sednice iznela stav o Predlogu zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i o Predlogu zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika, koji bi trebalo usvojiti po hitnom postupku.

Kako se navodi u saopštenju pres-biroa Vlade Srpske, vlasti u Banjaluci smatraju da je Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se može uputiti u dalju proceduru.

U saopštenju se ističe i da je Vlada RS utvrdila i mišljenje na Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

"Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru", istaknuto je u saopštenju.

U međuvremenu, sednica Saveta ministara BiH koja je bila zakazana za ranije danas odložena je po nalogu predsedavajućeg Zorana Tegeltije.

Na internet portalu Saveta navodi se da će novi termin održavanja sednice biti blagovremeno objavljen.

Ranije su u znak protesta zbog odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, politički predstavnici iz Republike Srpske odučili da ne učestvuju u radu tri najveća tela u zajedničkim institucijama BiH (oba parlamentarna doma, Predsedništvo BiH i Savet ministara).

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи