Читај ми!

Obeleženo 29 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u selima kod Bratunca i Srebrenice

Obeleeženo je 29 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni, koje su na Petrovdan 1992. godine ubili pripadnici tzv. Armije BiH.

Položeno je cveće kod spomen-obeležja na groblju u Bratuncu i stratištima u Biljači i Sasama, a kod spomenika i kosturnice na Zalazju služen je parastos za Srbe ubijene na današnji dan 1992. godine, kao i za sve ostale srpske vojnike i civile iz ove opštine poginule u odbrambeno-otadžbinskom ratu, ali i žrtve ovog sela koje su ubile ustaše drugi dan Trojičindana 1943. godine.

Srpski predstavnici napominju da ne veruju Tribunalu u Hagu, ali ni Sudu BiH koji, smatraju, pravdu deli selektivno.

"Zato ovdje danas nema svjetskih moćnika, njihovih ambasadora nikad u Podrinju se nisu poklonili žrtvama koji su izgubili svoje živote, mnogi civili, žene, deca, na mučki način su ubijeni na svom pragu", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Naser Orić je krvolok i ubica, kako je u jednom slučaju dokaz validan a u drugom nije, kako to da kad se radi revizija za Bošnjake i Hrvate budu oslobođeni, a kad je revizija za Srbe, onda budu osuđeni", poručio je Aleksandar Vulin, izaslanik predsednika Republike Srbije.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво