Čitaj mi!

Mandić: Tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže za RTS da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta jer, prema njegovim rečima, Krivokapić, Bečić i Abazović prave dogovore sa poraženim Milom Đukanovićem na temama koje duboko dele Crnu Goru.

Novu buru na crnogorskoj političkoj sceni pokrenulo je glasanje u skupštini o Rezoluciji o Srebrenici.

Za rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici glasalo je 55 poslanika, 19 je bilo protiv, sedam se uzdržalo od glasanja. Za Rezoluciju su glasali poslanici premijera Zdravka Krivokapića, Đukanovićevog DPS-a, parlamentarci iz stranke Dritana Abazovića i stranka Alekse Bečića.

"Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske. Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore", naglasio je za RTS Andrija Mandić.

Prema njegovim rečima, Zdravko Krivokapić već duže vreme nema podršku Demokratskog fronta i oni traže njegovu smenu.

"Nakon odustajanja Krivokapića da potpiše temeljni dogovor sa SPC, neophodni su novi dogovori. Ja se zalažem za novu vladu i da Krivokapić ne bude više premijer, i da nađemo rešenja koja bi mogla da zadovolje one ljude koji su 30. avgusta glasli prvenstveno protiv Mila Đukanovića, a za ono što je bila odbrana svetinja u Crnoj Gori", rekao je Andrija Mandić.