Читај ми!

Nova potraga za Kašćelanom i pripadnicima kavačkog klana

Crnogorska policija pokrenula je potragu za šestoricom navodnih pripadnika kavačkog klana, svega nekoliko sati pošto je sudija podgoričkog Višeg suda odbio je predlog tužilaštva da budu zadržani u pritvoru. U međuvremenu, odluka sudije Miroslava Bašovića je preinačena.

Veće podgoričkog Višeg suda preinačilo je večeras raniju odluku i odlučilo da Slobodana Kašćelana i ostale navodne pripadnike kavačkog klana vrati u pritvor, javljaju podgovričke Vijesti.

Promena odluke usledila je svega nekoliko sati pošto su šestorica navodnih pripadnika ove kriminalne grupe pušteni iz pritvora.

U toku je akcija hapšenja ovih šest osoba.

Ranije danas, zgrada Višeg suda danas je bila pod policijskom opsadom, pošto su Kašćelan i ekipa dovedeni na saslušanje.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je odranije u spuškom zatvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, juče je na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne poternice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара