Čitaj mi!

Pasoši za kriminalce, hapšenje policajaca u Severnoj Makedoniji

Nakon više od godinu dana istrage i prikupljanja dokaza, u Severnoj Makedoniji je uhapšeno najmanje deset policajaca zbog sumnje da su falsifikovali pasoše i lična dokumenta i bili deo kriminalne grupe. VMRO-DPMNE optužio vladu da je sabotirala akciju.

U akciji koja je, kako prenosi Plusinfo, u toku, uhapšeni su policajci zbog sumnje da su bili deo lanca falsifikatora pasoša i putnih isprava.

Akcija je sprovedena dan nakon što je VMRO-DPMNE optužio vladu da sabotira akciju.

Ta stranka je optužila premijera Zorana Zaeva i ministra spoljnih poslova Olivera Spasovskog da su balkanskim narko-bosovima omogućili da steknu pasoše Severne Makedonije.

U aferi "Mafija", kako je nazvao VMRO-DPMNE, prema saopštenju te stranke, najmanje 200 pasoša sa ukradenim identitetima je severnomakedonsko ministarstvo spoljnih poslova izdalo poznatim narko-bosovima i kriminalcima sa Balkana.

VMRO-DPMNE je saopštio da je proces izdavanja tekao tako što se kriminalac slika za pasoš, a pasoš mu izda ministarstvo spoljnih poslova sa tom fotografijom, ali sa pozajmljenim identitetom neke od osobe koju su prethodno odabrale bezbednosne strukture, prenosi Plusinfo.

Akcija je sprovedena u koordinaciji sa Kancelarijom za istrage u američkoj ambasadi i Interpolom.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">