Читај ми!

Pupovac objavio uvredljive poruke hrvatskog predsednika: Ja bih se na tvom mestu ubio

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izneo je niz uvreda na račun predsednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je prethodno objavio optužbe i uvredljive poruke sa Votsapa za koje tvrdi da mu je slao šef države, tokom javne polemike o imenovanju predsednika Vrhovnog suda.

Zoran Milanović se oglasio na Fejsbuku nakon današnje pres konferencije Milorada Pupovca koji je predsednika, povodom njegovih prethodnih izjava u polemici o imenovanju šefa Vrhovnog suda, optužio za vršenje pritiska, kršenje Ustava, laži, podrivanje javnih institucija...

Uoč konferencije za novinare, Pupovac je objavio i poruke sa Votsapa, za koje tvrdi da ih je poslao Milanović i u kojima je predsednika SDSS-a nazvao "bijednikom" i optužio ga za nemoralno sticanje nekretnina.

Milanović je potom na Fejsbuku izneo niz uvreda i optužbi na račun Pupovca, osporavajući mu legitimitet kao predstavnika srpskog naroda.

"Očekivano, nakon urgentnih konzultacija sa svojim principalom, plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja s lažima i teškim glupostima. Zaziva, blagoš nama, i Radu Končara, heroja otpora s kojim su bratski ratovali moji didovi, stričevi i ujci. Ne znam za njegove", napisao je Milanović.

Milanović smatra da Pupovac, "očajno nekoherentan za jednog profesora lingvistike, pokušava podvaliti idiotariju prema kojoj Predsjednik Republike krši Ustav vršeći pritisak na njega i zastupnika Kajtazija".

"Prvo, ne uspoređuj sebe s Kajtazijem, crni Milorade. Veljko je ušao u Sabor s tri tisuće glasova. U Republici Hrvatskoj ima deset tisuća Roma. On u toj populaciji ima veći legitimitet nego ja u općoj. Ti s mizernih deset tisuća glasova", naveo je Milanović. 

"Ja sam predstavnik Srba, kao i Hrvata" 

Milanović je dodao da je Srba u Hrvatskoj, prema poslednjem popisu, bilo 200.000, ali da "dobro znamo da sigurno još sto tisuća naših građana ima porijeklo/identitet koji je u manjoj ili većoj mjeri srpski".

"Čak deset tisuća ih je odabralo tebe. Ja bih se, na tvom mjestu, figurativno, ubio. Ili zašutio. Predstavnik Srba u našoj državi, jednako kao što sam predstavnik Hrvata, sam ja, ne ti", smatra Milanović.

"Zoki, ti si majka srpskog naroda – često bi mi tepale starije žene" 

Predsednik Hrvatske ističe da su tople i bratske reči koju mu već više od petnaest godina upućuju hrvatski Srbi stvorile vrlo jaku emociju prema njima.

"Zoki, ti si majka srpskog naroda, često bi mi tepale starije žene i majke Korduna, Banije, Plaškog, Lapca... Asocira li ti to jednog drugog junaka onog davnog rata, Milorade?", upitao je Milanović. 

Milanović je rekao i da Pupovac nije objavio sve njegove poruke. "Milorade, nisi novinarima pokaz'o sve radosne objave moje. Opet cenzuriraš, kao u Novostima, kao u Kumrovečkoj školi.. čik, objavi, ako smiješ", poručio je

Inače, hrvatski predsednik je u sukobu sa premijerom Plenkovićem i vladom, koju podržava i SDSS, povodom izbora predsednika Vrhovnog suda.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије