Читај ми!

Krivokapić: Prihvatio sam da razgovaramo o rekonstrukciji vlade

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je u razogovorima sa liderima stranaka vladajuće koalicije prihvatio da se razgovara o rekonstrukciji vlade, ali je dodao, "u granicama koje su prihvatljive".

Krivokapić je je izjavio da su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u razgovorima u subotu istakli su da će Vlada trajati četiri godine i da su za to zainteresovani.

"Ja sam kao premijer prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu da utiču na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji s parlamentom", rekao je Krivokapić, prenose Vijesti.

Istakao je da je kultura dijaloga mera demokratije i dodao da će češće organizovati sastanke koji mogu biti korisni i dati jasne poruke i sugestije.

"Zajedništvo svih nas je ono što nam daje snagu i nadam se da će Crna Gora napokon shvatiti da je ovo početak novog puta Crne Gore koji mora biti zasnovan na pomirenju. Ako se ne pomirimo, zagrlimo jedan drugoga i iskažemo poštovanje, Crna Gora će ostati na ovom mestu kao što je i sada", zaključio je Krivokapić.

Podneti prijave za odavanje tajni

Crnogorski premijer pozvao je tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su skupštinskom Odboru za bezbednost javnosti dostavili tajne podatke, ističući da su ti poslanici "nedostojni funkcije".

Krivokapić je ocenio da su pojedini poslanici u Odboru "nepravedno i neprofesionalno" optužili direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića za odavanje tajnih podataka tajnoj službi jedne države članice NATO-a, prenose Vijesti.

"Određeni poslanici su istrčali ispred rude da bi optužili Vukšića da se na tom dokumentu nalaze podaci koji predstavljaju podatke dobijene od NATO članica. To nije tačno. Taj podatak je interni podatak ANB-a i dostavljen je poslanicima", kazao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je naveo da će Vukšić, prema njegovim informacijama, pokrenuti interni postupak kako bi se utvrdilo kako je dokument došao do Odbora.

Poslanik SDP-a i član skupštinskog Odbora za bezbednost Raško Konjević optužio je protekle nedelje v.d. direktora ANB Dejana Vukšića da je odao obaveštajne podatke tajnoj službi jedne države članice NATO-a.

Vukšić je navodno odao tajne podake o lažnom americkom diplomati Stevanu Simijanoviću, koji je bio predmet kontrolng saslušanja potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара