Читај ми!

Mandić poručuje da je DPS poražen u Nikšiću, Bečić poziva na dostojanstvenu proslavu u domovima

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je na konferenciji za novinare saopštio da je posle 20 godina vlasti u Nikšiću Milo Đukanović poražen. Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poziva na "dostojanstvenu proslavu pobjede u domovima".

Andrija Mandić kaže da je to velika pobeda koja nadrasta sva očekivanja koja su imali ljudi iz DPS-a jer su verovali da će pobediti na lokalnim izborima u Nikšiću.

"Ali mi smo uspjeli i možemo zajedno sa trećeplasiranom odborničkom listom premijera Krivokapiće i predsednika Skupštine Bečića da formiramo većinu u ovom gradu", naveo je Mandić i dodao da ne beže ni od širih koalicionih saveza.

Rekao je i da su se stekli uslovi da Marko Kovačević bude gradonačelnik Nikšića.

"Ova vlast već od sutra da radi za dobro svakog građanina Nikšića", rekao je Mandić.

Nosilac liste "Za budućnost Nikšića - Nikšić odlučuje" Marko Kovačević se zahvalio svima na podršci i rekao da je to samo mali deo mozaika borbe koja je 30 godina vođena protiv DPS-a. 

"Drago mi je što je naša koalicija zamajac velike promene koja se u Nikšiću desila", istakao je Kovačević.

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić pozvao je građane da "večerašnju pobjedu" na lokalnim izborima u Nikšiću proslave isključivo mirno i dostojanstveno u svojim domaćinstvima.

"Građani u svojim kućama, a funkcioneri u partijskim prostorijama. Da pobijedi mir i nikšićko dostojanstvo", poručio je Bečić na Tviteru.

Nosilac liste "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" Momo Koprivica čestitao je pobedu i "oslobođenje Nikšića" i potvrdu rezultata od 30. avgusta.

Rekao je da je ovo "pobjeda na kvadrat, pobjeda svih građana Nikšića, građanskih, progresivnih snaga i da su oni doživjeli najveći mogući rast glasova u odnosu na parlamentarne izbore za oko 4,5 hiljade".

Koprivica je istakao da je ponosan na rezultate i na sve konstituente, i obećao da će Nikšić biti slobodan grad. 

Uprkos pozivima na suzdržanost i policijski čas koji je u Crnoj Gori na snazi od 21.00, pristalice lista "Za budućnost Nikšića" i "Mir je naša nacija" slave na ulicama Nikšića i drugih crnogorskih gradova.

Širom Nikšića raspoređene su jake policijske snage kako ne bi došlo do incidenata. 

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије