Читај ми!

Danski državljani uhapšeni u Budvi: Sumnjiče se da su pripremali ubistva

Policija je u Budvi uhapsila tri državljanina Danske i jednog Crne Gore, zbog nedozvoljenog držanja oružja i sumnje da su te bezbednosno interesantne osobe planirale i izvršenje najtežih krivičnih dela, prenose mediji u Crnoj Gori.

Budvanska kriminalistička policija je, u saradnji sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica, nakon višednevnih aktivnosti u tom gradu identifikovala tri bezbednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi, prenosi RTCG.

"R. H. (36), F. T. R. (37) i L. P. (24) iz Danske i M. R. (28) iz Andrijevice  iznajmili su četiri stana na različitim lokacijama u Budvi", saopštila je Uprava policije.

Zbog sumnje da ta bezbednosno interesantna lica borave u Budvi radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rentakar vozila koja koriste.

"Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio-stanice, određena količina opojne droge te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva, kao i detonatorske kapisle", saopštila je Uprava policije.

Sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R. H., R. T. R., L. P. i R. M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

"Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada", navodi se u saopštenju.

 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се