Читај ми!

Oumnjičeni u aferi Abu Dabi fond: Ovo je politička ujdurma koju je započela prethodna vlast

Crnogorski biznismen i vlasnik kompanije "Vektra", Dragan Brković koji se tereti za nezakonito trošenje novca koji je njegova firma dobila od kredita Iz Abu Dabi fonda, rekao je da je na saslušanje u Specijalno tužilaštvo u Podgorici nije pozvao advokata "jer mi nije potreban", dodajući da je reč o "političkoj ujdurmi".

Brković ističe da "sve ovo što se mu se dešava počelo je za vreme prethodne crnogorske vlasti".

Kako Vijesti navode, Brković je pred specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

"Advokat mi nije potreban. Ja sam privrednik, ja baratam ciframa i činjenicama, imamo svu urednu dokumentaciju koja je zavedena i u Investicionom razvojnom fondu (IRF) i kod nas. Mi smo uredna i precizna firma koja radi u skladu sa zakonom", rekao je Brković.

Tvrdi da je sve "jedna politička ujdurma".

"Mogu da tvrdim za našu kompaniju i ono što smo uzeli, a ne vjerujem da je iko naivan, ni Ministarstvo poljoprivrede ni IRF, da nekome poklanja novac mimo procedura", rekao je Brković za TV Vijesti.

Tvrdi da dodelom novca iz kredita Abu Dabi fonda kompaniji "Vektra" "država nije oštećena jer IRF ima kolateral na opremu, na peletaru od 5,2 miliona evra".

Prema njegovim rečima, to je 100 odsto više nego što je "Vektra" dobila od kredita.

Brković: Nezakonito blokiran račun

Država treba da pomogne da se proizvodnja vrati, da se zapošljavanje i izvoz povećaju, a ne političke manipulacije i ćeranje duhova i ljudi za koje oni misle da im smetaju u nekim njihovim procesima, uspjesima ili političkim postavkama", naglasio je Brković.

Dodao je da je njegovoj firmi Opština Pljevlja "nezakonito blokirala račun" i da je sve počelo je za vreme prethodne Vlade.

"Prethodna Vladu nije interesovala ni proizvodnja, ni izvoz ni zapošljavanje", navodi Brković, ocenjujući da vlast nisu srušile litije već loše socijalno stanje u zemlji.

"Vidite kakav je izvoz, kako se živi, kakva je zapošljenost. Vidite svakim danom, preko 50.000 radnika prima ispod 250 eura, sve su to stvari sa kojima je Vlada trebala da se bavi, da daje podršku i podsticaj, a ne obračun sa neposlušnicima, odnosno onima koji nijesu u njihovim vizijama", zaključio je Brković.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара