Читај ми!

U Podgorici nastavljena saslušanja osumnjičenih u sklopu afere Abu Dabi fond

U Podgorici su nastavljena saslušanja po nalogu specijalnog tužioca u istrazi nenamenskog trošenja novca kredita iz Abu Dabi fonda.

Kako saznaju Vijesti u crnogorskoj Upravi policije saslušan je vlasnik kompanije "Vektra" Dragan Brković koji je uhapšen u četvrtak. Brković je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Prema saznanjima Vijesti, on je negirao optužbe da je nezakonito trošio novac koji je njegova firma dobila od kredita iz Abu Dabi fonda.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović oglasio se više puta na svom tviter nalogu povodom hapšenja i poručio da će ubuduće biti nulta tolerancija na korupciju.

Tužilac će izjave uzeti i od Krsta Kneževića, Džemala Škrijelja i Vladimira Kujundžića.

U prvom delu istrage u aferi Abu Dabi fond grube procene Specijalnog državnog tužilaštva su da je država u ovom projektu direktno oštećena za više od devet miliona evra, koliko su vredne aktivirane garancije firmi, koje su tokom 2015. i 2016. godine, bez valjanih zaloga, uzele novac za podsticaj severa države.

Specijalno državno tužilaštvo u četvrtak je uzelo izjave od bivšeg ministra poljoprivrede i aktuelnog savetnika predsednika Crne Gore Petra Ivanovića i doskorašnjeg direktora Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, te da su dozvolili nenamensku raspodelu i trošenje novca kredita iz Abu Dabi fonda.

Obojica su funkcioneri Demokratske partije socijalista.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара