Читај ми!

Dodik: Slučaj "Ikona" klasični spin Bisere Turković

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je išao u Tužilaštvo BiH u svojstvu svedoka u slučaju "Ikona". Poručio je da nema inkriminisanog dela ni optužnice, kao ni pozivanja na bilo koji član Zakona o prekršajima, što očigledno znači da je to klasičan spin koji je, kako kaže, kreirala i u javnost plasirala ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković.

Milorad Dodik je ponovio da ikona ne pripada Ukrajini i da je Ukrajina i ne potražuje.

"Nijednog elementa nema, ključni dokaz za to je tvrdnja Interpola, odjeljenje u Sarajevu i u Ukrajini da Ukrajina ne potražuje tu ikonu. i šta da radimo? Ko je to napravio? Bisera Turković. Zašto? I moja izjava je bila upravo vezana za to. Dajte mi djelo, dajte mi član krivičnog zakona po kojem me saslušavate, zašto me saslušavate, zašto sam ja ovdje. Ako zovete na saslušanje onda mora da piše član zakona prekršen taj i taj, krivično djelo takvo i takvo. Milorad Dodik uradio je to i to. Nigdje ništa nema. Oni su mene pitali o nekim bizarnim stvarima, koje veze nemaju – ko je dogovorio posjetu Lavrova, šta to ima neke veze", poručio je Dodik.

Na pitanje da li takva pitanja Tužilaštva BiH predstavljaju pritisak na njegovo političko delovanje, Dodik je rekao da je to "blamaža onih koji su tu priču izmislili".

"Zamislite ministra inostranih poslova koja kvalifikuje Milorada Dodika fašistom i mnogo čega drugoga što je pogrešno, da je našla za shodno da ona podnese prijavu. Nema kome to podnositi. U ozbiljnoj zemlji bi za ovlašteno lažno prijavljivanje morala da odgovara", dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, kraj tog čitavog puta biće lažno prijavljivanje, što jasno govori kakva je BiH zemlja.

"Onda sada na sastanku u Predsjedništvu BiH kažu – povjerenje. Kakvo povjerenje? Ko da gradi povjerenje", upitao je Dodik.

Ponovio je da je sve oko ikone rečeno, da je formata 18 sa 12 centimetara, te da je prvi put video kada je trebalo da je uruči Lavrovu.

"Ikona je za nas pravoslavce važna. Rečeno je da je prije 300 godina pronađena i da ima dimenziju kontinuiteta pravoslavlja. Zamislite zemlju u kojoj otpravnik poslova strane zemlje dođe i bude primljen na najvišem nivou u Tužilaštvu i pravosudnim institucijama, što je nevjerovatno", zaključio je Dodik.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво