Читај ми!

Sud vratio na posao nastavnicu koja je deci pričala o litijama

Nastavnica Ivana Bulatović koja je u maju dobila otkaz u Osnovnoj školi "Sutjeska" u Danilovgradu, jer je objašnjavala đacima zbog čega se održavaju litije u Crnoj Gori, biće vraćena na posao.

Informacija je potvrđena portalu borba.me u Osnovnom sudu u Danilovgradu.

Bulatovićeva je tužila Osnovnu školu i dobila tužbu, pa je ova obrazovna ustanova dužna da nastavnici isplati 756 evra, i da je vrati na posao.

Nastavnica je navela da je u OŠ "Sutjeska" bila zaposlena na neodređeno vreme gde radi kao profesor fizičkog vaspitanja, i da je otkaz dobila navodno zbog zloupotrebe učenika u političke svrhe.

Pojasnila je da je 27. januara prošle godine održala čas i da je deci pričala o pojavi diskriminacije u sportu, da bi u jednom trenu učenica upitala šta misli o trenutnim dešavanjima u zemlji.

"Odgovorila sam joj dajući joj svoj vrednosni sud, tada sam slobodno izrazila svoje mišljenje, ne prisiljavajući nikog da tako misli", objasnila je Bulatovićeva.

Ukazala da je sporni audio-snimak napravljen nedozvoljeno, jer je odlukom škole zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, međutim bez obzira na snimak, ona nije negativno uticala na učenike, niti je među njima izazvala versku i nacionalnu netrpeljivost.

Bulatovićeva smatra da je novonastala situacija delo nedobronamernog roditelja koji je koristio svoje dete da bi joj naudio. Istakla je i da je u svakom demokratskom društvu preporučljiva razmena mišljenja o raznim temama jer utiče na to da deca formiraju svoje mišljenje.

Portal podseća da je nastavnica Ivana Bulatović u maju dospela u žižu javnosti, kada su mediji objavili da je dobila otkaz jer je navodno učila decu da crnogorska nacija i crkva ne postoje.

Bulatovićeva je tada rekla da su joj reči istrgnute iz konteksta i da je naišla na medijsku hajku.

"Zapanjena sam time što se objavljuje navedeni tekst uz kršenje osnovnog načela novinarskog kodeksa po kome i druga strana ima pravo da se čuje. Umesto da se piše o uručenju nezakonitog otkaza u vreme pandemije virusa koji je blokirao svet i da se stane na stranu žrtve, doživela sam medijsku satanizaciju i linč, a sve sa ciljem da se opravda bezakonje i da se žrtva prikaže kao krivac", kazala je Bulatovićeva tada.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије