Читај ми!

TV Vijesti: Postignut dogovor o opozivu ambasadora

Na sastanku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsednikom Vlade Dritanom Abazoviće postignut je dogovor o opozivu sedam ambasadora, saznaje Televizija Vijesti. Među opozvanim ambasadorima je i Tarzan Milošević.

Televizija Vijesti prenosi da Abazović i Radulović nakon sastanka u zgradi predsednika države nisu želeli da daju izjave. Kratko su kazali da će biti izdato zajedničko saopštenje predsednika i Vlade.

Sastanak Đukanovića sa Radulovićem i Abazovićem počeo je u 16.30 i trajao je do 18.15.

Đukanović bi, kako saznaje TV Vijesti, trebalo da potpiše ukaze o opozivu ambasadora, ali je Radulović dužan da mu dostavi adekvatna obrazloženja o smeni svih sedam ambasadora.

Radulović je inicirao sastanak sa Đukanovićem nakon krize u rešavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata, koje je zatražila Vlada, ali predsednik države nije hteo da potpiše ukaz o tome.

Ministar je u obrazloženju naveo da su oni naštetili interesima države, ne precizirajući o čemu je reč. Taj nedostatak informacija za Đukanovića je motiv da odbije potpisivanje ukaza o opozivu.

Radulović je odlučio da opozove ambasadora u Kini Darka Pajovića, u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića i ambasadorku u Nemačkoj Veru Kuliš.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи