Читај ми!

Đukanović potpisao izglasane zakone među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je na "Tviteru" da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona koje je crnogorska skupština ponovo izglasala 20. januara.

Milo Đukanović je na Tviteru napisao da su ostale dileme koje je imao i zbog kojih je vratio zakone Skupštini na ponovno odlučivanje.

Istakao je da se nada da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, stvoreni uslovi za pokretanje procedure "od strane bilo kojeg subjekta u društvu" za ocenu njihove ustavnosti.

"Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način", napisao je Đukanović.

Crnogorska skupština je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 poslanika vlasti.

Ponovo su usvojene i izmene i dopune Zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji i prometu proizvoda i usluga.

Parlament je ponovo usvojio i izmene Zakona o radu, izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sednici 29. decembra, ali ih je predsednik Đukanović tada vratio Parlamentu na ponovno odlučivanje.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво