Читај ми!

Volonter poginuo tokom popravke kuće u Petrinji

Jedan muškarac je tokom radova u Petrinji pao sa krova i preminuo od zadobijenih povreda, saopštila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

Nesreća se dogodila u Petrinji nešto posle 10.00 časova. Nastradao je volonter rođen 1963. godine koji je iz mesta Mali Jadrč došao da pomogne u sanaciji Petrinje nakon zemljotresa, prenosi portal Indeks.

Pre toga, dvojica vatrogasaca su povređena na terenu, pošto rade u teškim uslovima, pa je ukupan broj povređenih vatrogasaca šest.

Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas da rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovova, uklanjanju crepova, osiguravanju ruševnih mesta i drugim zadacima u cilju spasavanja i zaštite ljudskih života, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tokom jutra je obavljena i smena kako bi deo vatrogasaca mogao da se odmori. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Siska, Petrinje i Gline, te opštine Majur kod Hrvatske Kostajnice. 

Petrinju i okolna mesta u Hrvatskoj je prošle nedelje pogodio razozran zemljotres koji je odneo sedam života, a 26 osoba je povređeno.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије