Читај ми!

Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore podnela ostavku

Vesna Medenica, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore podnela je ostavku, prenosi RTCG.

Vesna Medenica je ostavku podnela posle Opšte sednice Vrhovnog suda i, između ostalog, rekla da taj način "pokazuje profesionalnost i odgovornost", kao i da pruža "poslednji doprinos i lični pečat" rešavanju pitanja izbora predsednika Vrhovnog suda.

"Kao što sam se u dosadašnjoj karijeri iskreno, profesionalno i odgovorno odnosila prema svakom otvorenom pitanju, pružam poslednji doprinos i lični pečat rešavanju pitanja izbora predsednika Vrhovnog suda. Iz tih razloga, postupajući u skladu sa članom 106 Zakona o Sudskom savetu i sudijama, tražim da mi prestane funkcija sudije i predsednika Vrhovnog suda Crne Gore", rekla je Medenica.

Dodala je da su vrednosti, kojima se rukovodila kada je prethodne godine podnela prijavu na javni oglas za predsednika Vrhovnog suda Crne Gore bile usmerene na nastavak i unapređenje nezavisnosti, samostalnosti, odgovornosti, kvaliteta, efikasnosti i transparentnosti rada sudstva.

"Smatrala sam da je sudski sistem, tokom vršenja prethodnog mandata već izgrađen, te da ne postoji koncentracija moći predsjednika suda, imajući u vidu njegove nadležnosti koje su važećim Zakonom o Sudskom savjetu i sudijama propisane. Sklona sam i dalje tom mišljenju", poručila je Medenica.

Govorila je i o svom doprinosu na funkciji predsednice Vrhovnog suda i istakla da je, "imala privilegiju i dužnost, da utiče na postupak sazrevanja sudstva.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара