Читај ми!

Kapetan "Montenegro erlajnsa" leteo putanjom u obliku srca, jedni ga kude a drugi podržavaju

Avion "Montenegro erlajnsa" je na jutrošnjem letu iz Podgorice za Beograd leteo putanjom u obliku srca. Na društvenim mrežama usledile su kritike ali i poruke podrške na račun mladog kapetana Nikole Pavličevića.

Današnji let od Podgorice do Beograda YM-100 početo je tako što je kapetan došao na ideju da napravi posebnu rutu iznad Crne Gore.

Putanja je išla od Podgorica - Kolašin - Nikšića - Podgorica, pa je potom nastavljen regularan let ka Beogradu. Rekonstrukcija rute leta se jasno može videti na sajtu za praćenje komercijalnih letova flightradar24.

Inače, prema saznanjima CdM-a, jutrošnjim letom je transportovana je iz Crne Gore beba stara samo 48 sati na operaciju srca u Beograd.

Pilot Nikola Pavličević je kritičare, koji su ga optužili za neracionalnu potrošnju goriva, zamolio da "izračunaju koliko je i kome dužan".

On je u izjavi za podgorički portal CdM rekao da ima potrebu da se obrati povodom pojedinih komentara koji se tiču goriva i današnjeg leta.

"Poštujem svačije mišljenje, a uvažiću i vaše kritike. Neću da dužim, biću prilično precizan. Cena 1.000 kilograma goriva za današnji let je iznosila 470 evra a ovo 'kritično srce' je potrošilo 700 kg. Molim vas da izračunate koliko sam i kome dužan", poručio je mladi kapetan.

Istakao je da je jutrošnji let bila čista emocija isprovocirana današnjim brifingom, suzama i velikom ljubavlju prema kompaniji od posade i zaposlenih.

"Neki kažu zatvor, neki 15.000 evra, naveo sam precizno koliko goriva i ljubavi je potrošeno danas, a ja sam spreman sve to da nadoknadim", istakao je Pavličević i dodao da je to bio njegov najlepši let u karijeri.

Pored kritika mladi kapetan pobrao je i mnoge poruke podrške na društvenim mrežama. 

Podsetimo, crnogorska vlada juče je odlučila da ugasi "Montenegro erlajns", prizemlji sve avione i osnuje novu kompaniju. 

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво