Читај ми!

Interpol još nije dobio zahtev za proveru ukrajinske ikone

Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH - NCB Interpol Sarajevo do sada nije primila zahtev za postupanje u vezi sa ukrajinskom ikonom, koju je Milorad Dodik poklonio ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Direkcija je nadležna za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, odnosno saradnju putem Interpola i do sada nije službeno primila zahtev za postupanje na zahtev nadležnih tela u BiH, kao i NCB Interpol Kijev u vezi sa ukrajinskom ikonom.

"Ukoliko se zahtev dostavi, Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH - NCB Interpol Sarajevo će u skladu sa svojim nadležnostima postupiti po istom", rečeno je za Kliks.

Iz Direkcije napominju da je od 1947. godine, Generalni sekretarijat Interpol Lion razvio vrlo efikasan sistem, odnosno bazu podataka ukradenih umetnina koja ima za cilj efikasniju razmenu policijskih informacija, a sve u cilju bolje kontrole i zaštite kulturnih dobara.

Baza je dostupna svim članicama Interpola.

Ukrajina je saopštila da je ikona koju je ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu poklonio predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik tokom njegove posete BiH vlasništvo Ukrajine. 

Ikona iz 18. veka iz Luganska, koju je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu tokom nedavne posete regionu, biće vraćena kako bi se preko Interpola utvrdila njena istorija, saopštilo je nedavno Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара