Читај ми!

Dodik uoči posete Lavrova: Saradnja sa Rusijom se nastavlja bez obzira na pritiske

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovaće sutra u zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini. Uoči posete, predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik poručuje da će saradnja Republike Srpske i Rusije biti nastavljena i u političkom, ekonomskom i svakom drugom obliku, bez obzira na pritiske.

U sedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sutra popodne će biti održan sastanak Sergeja Lavrova sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske.

Kako je najavljeno, nakon sastanka biće održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Dodik i Lavrov.

"Ruska uloga u Republici Srpskoj i BiH je konstruktivna i neosnovan je napad pojedinih zemalja Zapada, ali i ostala dva člana Predsedništva, koji ističu da Rusija ima negativan uticaj na BiH", poručio je Dodik uoči sutrašnje posete ruskog ministra.

Dodik je istakao da će se Lavrov sastati sa sva tri člana Predsedništva BiH, ali i da će on imati odvojen sastanak s njim.

Saradnja Republike Srpske i Rusije, ističe Dodik, biće nastavljena i u političkom i ekonomskom i svakom drugom obliku, bez obzira na pritiske i Zapada i političkog Sarajeva.

Lavrov će 14. i 15. decembra boraviti u službenoj poseti Bosni i Hercegovini.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије