Čitaj mi!

Dritan Abazović: Krenućemo od nule u odnosima sa Srbijom, ne želimo svađalačku politiku

Lider GP URA Dritan Abazović poručio je, u nastavku skupštinske rasprave o novoj crnogorskoj vladi, da DPS neće moći da novu vladu uvuče u "vrtlog nacionalizma".

Današnja sednica crnogorskog parlamenta počela je burno, posebno kada se za reč javio Dritan Abazović, koji je u novoj vladi predložen za potpredsednika, i poručio da nova izvršna vlast želi najbolje međususedske odnose.

"Krenućemo od nule u odnosima sa Srbijom. Ne želimo svađalačku politiku. Ako je neko želi  neka je primeni, moći će da je primeni do sutra, dok se ne izabere nova vlada", rekao je Abazović, prenosi CDM.

Obraćajući se poslanicima opozicionog DPS-a, Abazović je poručio da ta stranka neće moći, kako je rekao, da novu vladu uvuče u "vrtlog nacionalizma".

Diplomatija nove vlade neće biti politička, partijska, jer je, objasnio je, Crna Gora mala zemlja, čiji BDP najviše zavisi od turizma i zato je, istakao je, odnos sa susedima veoma važan. 

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da neće povući svoju odluku o proglašavanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića nepoželjnom osobom.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">