Читај ми!

Bugarski ministar odbrane nazvao Zaeva Bugarinom kome pamet "dolazi sledećeg dana"

Po starom bugarskom običaju, Bugarinu dolazi pamet sledećeg dana, pa je tako i sa kolegom Zoranom Zaevim, rekao je zamenik premijera Bugarske Krasimir Karakačanov povodom izjave premijera Severne Makedonije o istoriji dve zemlje.

Bugarski ministar odbrane i zamenik premijera Krasimir Karakačanov uputio je uvrede premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, prenosi portal Plusinfo.

"Po starom bugarskom običaju, Bugarinu pamet dolazi sledećeg dana, pa tako je i sa kolegom Zaevim", rekao je Karakačanov.

Karakačanov je tako ocenio intervju Zaeva za bugarsku agenciju BGNES, u kojem je Zaev rekao da Bugarska i Severna Makedonija imaju zajedničku istoriju, te da su iz nje proizašli i makedonski narod i bugarski narod.

Bugarski ministar je takođe istakao da je zajednička istorija o kojoj je govorio Zaev zapravo bugarska istorija do 1944. godine.

Pre deset dana, Bugarska je odbila da odobri pregovarački okvir o pristupanju Severne Makedonija Evropskoj uniji, zbog otvorenih pitanja oko istorije i jezika, pa Skoplje još uvek neće početi pregovore sa Briselom.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво