Читај ми!

Protest opozicije u Skoplju, traže ostavku Zaeva

U organizaciji opozicije održan je protest ispred zgrade Vlade Severne Makedonije u Skoplju pod geslom "Zaev ostavka – sloboda narodu".

Na današnjem protestu predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski pozvao je građane na masovne proteste, jer kaže postoje informacije da ovih dana Zaev prodaje Makedoniju.

Mickoski je dodao da Zoran Zaev priprema nacionalni poraz, ali da od svakog zavisi da li će to promeniti.

"Kao čovek i kao pojedinac mogu mnogo toga, ali svi zajedno, ujedinjeni jedni pored drugih, možemo sve. A za ovu bitku, dragi prijatelji, potrebni su ljudi. Mladi i stari, muško i žensko, trebalo bi da se usude i suprotstave se", rekao je Mickoski, prenosi Vesnik.

Mickoski je istakao da će, ako sada u ove sate, dane ne izađemo i ne suprotstavimo se, biti prekasno.

Opoziciona makedonska partija VMRO-DPMNE protestovala je u i četvrtak uveče kolonom automobila u Skoplju zbog, kako je navela, "zaštite nacionalnih crvenih linija, poslednje linije odbrane makedonskog identiteta".

VMRO-DPMNE je pozvao ljude da protestuju protiv nacionalne politike Zorana Zaeva i vlade, koji su, kako navode, spremni da rasprodaju makedonske nacionalne interese.

"Organizovanjem ovog protesta želimo da na miran način izrazimo revolt protiv namere vlade i Zaeva da trguju našim jezikom, narodom, identitetom i istorijom", navodi se u saopštenju.

VMRO-DPMNE tražio je od ljudi koji učestvuju u protestu da poštuju zaštitne mere uvedene zbog korona virusa, uključujući držanje distanci i nošenje maski, kako bi se zaštitilo javno zdravlje.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво