Читај ми!

Abazović iznenađen, Mandić očekuje nove izbore

Dritan Abazović kaže da je iznenađen što je predložen za ministra odbrane, jer mandatar Zdravko Krivokapić nije imao nikakvu "specijalnu obavezu" ni prema njemu ni prema koaliciji "Crno na bijelo". Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić očekuje nove izbore, a Nebojša Medojević poručuje da je ovo vlada kontinuiteta DPS-a Mila Đukanovića.

Lider GI URA Dritan Abazović je rekao da ako mandatar misli da može da pomogne, spreman je da se žrtvuje, ali da bi bio zadovoljan i mestom u Parlamentu, prenosi portal Vijesti.

"Neću biti prepreka ako neko bude sporio moj izbor. Druge dvije opcije su mi isto prihvatljive", kazao je Abazović nakon sastanka sa Krivokapićem.

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstavio je danas kadrovska rešenja za izvršnu vlast.

Kako je rekao, on lično bi imao korekcije što se tiče sastava Vlade, dodajući da nisu ispoštovani svi principi, ali da podržava Krivokapića.

Prema njegovim rečima, iz koalicije kojoj pripada će se u brzom roku izjasniti o ponudi Vlade.

Mandić: Brzo ćemo imati slobodne izbore

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da su se stvari "razbistrile".

"Mnogo je trpio DF, mnogo je ružnih riječi rečeno, kako smo gramzivi političari. Evo mandatar je ponudio spisak i poznajem samo jednog čovjeka. Ispostavlja se da su fotelje željeli drugi", rekao je Mandić nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove vlade Crne GoreZdravkom Krivokapićem.

On je kazao da će se o predlogu mandatara izjasniti na stranačkim organima.

"Protiv nas se radilo u portama crkava. Ali znali smo da će svi pokazati svoje pravo lice. Proći će i ovo, brzo imaćemo slobodne izbore", zaključio je lider Nove.

Njegov kolega iz DF-a, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je dodao: "Oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a večeras treba da spuste glavu. Mandatar je predstavio Vladu, a autentični predstavnici ne mogi da budu na ključnim pozicijama, posebno u bezbjednosnom sektoru gdje su Terzić i Abazović". 

"Vlada koju su obećali Milu Đukanoviću" 

U prvoj reakciji na spisak kandidata za ministre, predsednik PzP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević je poručo da je to vlada kontinuiteta DPS-a Mila Đukanovića. 

Uz konstataciju da nema ništa od reformi i "demontaže" sistema, Medojević je poručio da je sve "jedna velika prevara naroda i opasno igranje sa sudbinom države".

"Mandatar koji ne može jedan dan da održi datu reč. Ovo su ti čuveni 'eksperti'. Sve anonimusi bez ikakvog iskustva i referenci. U ovoj vladi ima više DPS-ovaca nego u vladi Duška Markovića", naveo je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Predstavnici partija iz pobedničkih koalicija održali su sastanak sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem. 

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво