Читај ми!

Potukli se srpski i hrvatski đaci u Vukovaru

Predsednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Vukovaru Srđan Kolar potvrdio je sinoć za "Tanjug" da je ispred jedne škole u tom gradu došlo do tuče đaka dve smene - srpske i hrvatske.

Kolar je kazao da je policija brzo reagovala, da je nekoliko đaka bilo privredeno, jedan sa lakšim povredama po glavi, kao i da je istraga događaja u toku.

Video, koji se pojavio na društvenim mrežama, prikazuje tuču, koja se, kaže Kolar, dogodila pre dva dana.

Prema njegovim informacijama, jedan od učesnika tuče je zadržan u pritvoru.

Kolar je izrazio žaljenje što se hrvatski mediji nisu pokazali profesionalno, već su, kaže, kao vinovnike tuče odmah označili đake srpske nacionalnosti, iako istraga još traje i nije zvanično saopšteno ko je započeo sukob.

On nije želeo da prejudicira zaključke istrage, ali navodi da "srećom, postoji još jedan video snimak koji kruži društvenim mrežama i koji pokazuje da je sled događaja bio drugačiji od pisanja hrvatskih medija", koji su srpske đake odmah označili kao krivce.

"Nažalost, ovde se vodi kampanja protiv pripadnika srpske zajednice, kako bi se Srbi prikazali kao osnovni problem u Vukovaru i Hrvatskoj, i akteri svih nemilih dešavanja, a tako i kao počinitelji toga", kaže Kolar.

Dodaje i da ovo nije izolovan slučaj, kao i da se u Vukovaru u poslednje vreme dešavaju konstantni napadi na pripadnike srpske zajednice.

"Do pre godinu dana nije bilo tako, do napada na jednog dečka koji je čekao autobus, a kojeg su napali pripadnici navijačke grupe Bed blu bojs, koji su i najčešći uzročnici incidenata", rekao je on.

Kolar ističe da u svakom slučaju, takve stvari kao što su tuče, ne smeju da se dešavaju, bez obzira na to ko je prvi napao.

"Ja sam pobornik smirivanja tenzija i apelujem na sve da učine sve što je u njihovoj moći da se takve stvari ne dešavaju. Gradu Vukovaru nisu potrebne ovakve tenzije, gradu koji je doživeo velike strahote i razaranja potrebni su mir, međusobna tolerancija i poštovanje", rekao je on.

Na Instagramu se pojavio snimak na kojem se vidi kako su huligani napali decu ispred srednje škole u Vukovaru.

Deca ispred srednje škole "Nikola Tesla" u Vukovaru napadnuta su, kako snimak interpretira portal NS na svom Instagram profilu, pozivajući se na njegove neimenovane autore, "samo zato što su Srbi".

Gotovo istovremeno, lokalna televizija u Vinkovcima Plava TV emitovala je vest o događaju, ali se u toj verziji radi o napadu srpskih huligana na hrvatsku decu.

Hrvatska policija do sada se nije oglasila.

 

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво