Читај ми!

Krivokapić posle konsultacija kod Đukanovića: Formalizovana narodna pobeda

Današnji dan je još jedan dan pobede demokratije, saopštio je lider koalicije "Za Budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić nakon konsultacija koje je crnogorski predsednik Milo Đukanović održao s njim, liderom koalicije "Mir je naša nacija" Aleksom Bečićem i liderom koalicije "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem o mandataru za sastav nove Vlade Crne Gore.

Milo Đukanović je ranije poručio da će danas uputiti predlog Skupštini Crne Gore da Krivokapić bude mandatar.

"Nakon 30. avgusta, 23. septembra i današnjeg dana – sve je jasno. Svi treba da znaju da je narodna pobjeda doživjela formalizovanje. Ovo je samo još jedan dokaz unapređenja političke kulture. Imali smo otvoren, jasan, konkretan odgovor gospodina predsjednika Đukanovića. On je sa svojim ovlašćenjima mogao da pravi drugu kombinatoriku. Prilikom dolaska u Skupštinu sa 41 potpisom obezbijedili da ta procedura bude kraća", rekao je Krivokapić.

Dodao je da će do 8. novembra ponuditi predlog za novu vladu.

"Vrlo brzo ćemo uputiti Skupštini predlog nove vlade. Imamo još jednu obavezu, a to je da sagledamo integralno sistem čitave uprave i da se do 8. novembra dogovorimo o sastavu Vlade. Najavljujemo danas da ćemo to formalizovati", istakao je Krivokapić.

Istakao je da će danas uputiti pozive svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u formiranju Vlade i da tako, kako je rekao, daju doprinos.

"Ovo nije posao da radi koalicija koju predstavljam, nego svi mi zajedno, nama je najvažnije da budućnost Crne Gore bude drugačija", poručio je kandidat za mandatara.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da se radilo o sadržajnom sastanku u interesu svih građana.

"Mi smo danas tu da verifikujemo izbornu volju, jednako efikasno kako smo to radili do sada", dodao je Bečić.

Istakao je da su građani sve rekli sve 30. avgusta.

"Posao predsjednika je olakšao predlog mandatara. Očekujem od Đukanovića da to formalizuje. Očekujemo od svih konstituenata da pokažu ozbiljnost i da ispune očekivanje. Kao predsjednik Skupštine sa nestrpljenjem očekujem sastav Vlade", poručio je Bečić.

Lider platforme "Crno na bijelo" Dritan Abazović rekao je da je današnji dan dokaz da je crnogorsko "društvo zrelije nego što smo mislili".

"Stekli su se uslovi da se predloži mandatar. Građani treba da budu relaksirani. Dobili smo obećanje da neće biti opstrukcije. Ne trebaju nam svađe. Veliki dan za Crnu Goru nakon istorijskih promjena. Bez obzira na podjele, možemo da iskoračimo. Ja sam siguran da ćemo demonstrirati da će nova vlada raditi u interesu građana", zaključio je Abazović.

уторак, 11. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије