Читај ми!

Dodik: Važno je da Tramp sazna da u SAD postoji pogrešna percepcija o Srbima

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da putem pisama pokušava da američkom predsedniku Donaldu Trampu ili njegovim najbližim saradnicima približi viđenja i stavove Republike Srpske.

Milorad Dodik je rekao da je važno da se obraća američkom predsedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske. 

Govoreći o pismima koje je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik u intervju za MIS televiziju, koji prenosi RTRS, istakao da putem pisama pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

"Važno je da se direktno obraćam američkom predsjedniku i da ga obavijestim o nekim važnim pitanjima, jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe", rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju.

Kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika – "politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja".

"Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog toga što sam Tramp još uvijek nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog 'duboke države'", rekao je Dodik.

Kada je reč o izborima u SAD, rekao je da ne želi da se meša i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj, kako je naveo, odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi "mali Šengen", srpski član Predsedništva veruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati deo te inicijative.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво