Aleksa Bečić izabran za predsednika crnogorskog parlamenta

Lider koalicije "Mir je naša nacija" i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran je za predsednika Skupštine Crne Gore.

Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je praznih listića bilo 25.

"Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno, tako mi Bog pomogao", rekao je Bečić nakon glasanja.

Izbor Bečića podržali su poslanici tri pobedničke koalicije – "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", Bošnjačka stranka i Albanska lista "Nik Đeljošaj".

Uzdržani su bili poslanici DPS-a, SD-a i SDP-a, a protiv je bila Liberalna partija.

Novi saziv crnogorske skupštine konstituisan je verifikovanjem poslaničkih mandata osvojenih na parlamentarnim izborima 30. avgusta. 

Pre glasanja o izboru Alekse Bečića za predsednika Skupštine, svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove vlade.

Prvi princip delovanja nove vlasti će biti da uredimo državu – nećemo se svetiti i nije bitan bilo čiji interes osim interesa građana, poručio je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić u obraćanju novinarima u Skupštini.

On je kazao da se na izborima 30. avgusta u Crnoj Gori prvi put desila demokratska promena vlasti, te da ne želi "da niko bude poražen".

Na pitanje hoće li Vlada biti ekspertska, Krivokapić je odgovorio da realnost nalaže da se prave određeni ustupci.

"Nova vlada treba da bude vlada povjerenja i da joj građani vjeruju. Nećemo dijeliti građane ni po naciji, ni po vjeri", rekao je Krivokapić.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво