Odbijene žalbe, ostaju na snazi presude Jankuloskoj i Gruevskom

Vrhovni sud Makedonije potvrdio je presude skopskog Apelacionog suda i odbio zahteve za vanredno preispitivanje pravosnažne presude, koje su podneli osuđenici Nikola Gruevski, Đoko Popovski i Gordana Jankuloska.

Presudama je Vrhovni sud RS Makedonije odbio zahteve osuđenih lica, koje su oni podneli lično i preko svojih branilaca, i podržao presude Apelacionog suda u Skoplju, saopštio je Vrhovni sud.

Sud u Skoplju osudio je bivšu ministarku unutrašnjih poslova Gordanu Jankulovsku na šest godina zatvora zbog zloupotrebe položaja tokom nabavke luksuznog "mercedesa" za potrebe vlade.

Bivši premijer Nikola Guevski je za isto delo osuđen na dve godine zatvora. Bivši ministar unutrašnjih poslova na četiri godine zatvora, a bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, Đoko Popovski osuđen je na šest godina i šest meseci zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Kao što je poznato, reč je o Mercedesu kojim su se  potom  vozili Zoran Zaev i drugi zvaničnici  kao Tereza ​​Mej, Angela Merkel, papa Franja i drugi strani državnici koji su posetili Makedoniju u poslednjih nekoliko godina.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">