Milačić pozvao Đukanovića da dâ mandat onome koga je narod izabrao

Jedna od glavnih tema u Crnoj Gori jeste – da li će Milo Đukanović zaista postaviti za mandatara onog koga podržava većina u Crnoj Gori, ili će odlučiti da odugovlači, navodi za RTS predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Marko Milačić navodi da od danas teče rok za prvu verifikaciju mandata u parlamentu i prvu skupštinu.

"Nakon toga postoji određeni rok. Jedna od glavnih tema u Crnoj Gori jeste – da li će Milo Đukanović zaista postaviti za mandatara onog koga podržava većina u Crnoj Gori, a to je u ovom slučaju Zdravko Krivokapić, koji je u okviru koalicije 'Za budućnost Crne Gore' zajedno sa našim partnerima i kolegama iz opozicije stožer buduće vlasti, ili će Đukanović odlučiti da odugovlači", objašnjava Milačić.

Pozvao je predsednika Crne Gore da mandat dâ onome koga je narod izabrao.

"Pozivam Đukanovića da bude napokon zreo čovek, da dâ mandat onome koga je izabrao narod", rekao je Milačić.

Navodi da se suočavaju sa ogromnim pritiscima, ali da neće posustati.

"Pritisci su ogromni na svima nama u ovoj većini. Svi dobijamo pozive, a naročito Dritan Abazović, koji je dobio sve glasove na oštroj opozicionoj retorici. Pritiskom na njega DPS vrši i pritisak na predstavnike manjinskih naroda i partija koje su takođe osvojile mandate i sa kojima mi sada pregovaramo", ocenjuje Milačić.

Dodaje da je formiranje Vlade prvi korak ka boljoj budućnosti građana Crne Gore.

"Nije bitno imati samo većinu, to je potrebno zbog pomirenja naroda, zbog suštinskih promena, a da imamo što veću podršku. Pozivamo iskreno, ne kako to radi DPS godinama manipulatorski, našu braću iz manjinskih naroda da što pre zajedno krenemo u ovaj proces, da što pre formiramo Vladu, a formiranje Vlade je samo prvi korak ka onom ogromnom radu koji nama predstoji", objašnjava Milačić.

Ističe da je njihova koalicija čvrsta, da je ovo istorijski trenutak za Crnu Goru, koji neće prokockati ni po koju cenu.

"Jedna generacija je posle stotinu godina uvela ili uvodi demokratiju u Crnu Goru i neće prokockati ovaj trenutak ni po koju cenu", poručio je Milačić.

Voleo bih da Zakon o slobodi veroispovesti bude pocepan

Govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti, navodi da je taj zakon srušio Mila Đukanovića.

"Ja bih lično voleo da Zakon o slobodi veroispovesti bude pocepan i da se donese neki normalan zakon. Mi smo se u okviru koalicije 'Za budućnost Crne Gore' borili protiv tog zakona. Nismo protiv toga da se uredi status verskih zajednica u Crnoj Gori, ali ravnopravno, jednako za sve: za islamsku, katoličku, pravoslavnu zajednicu i za našu kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu", navodi Milačić.

Dodaje da su se oni pola godine borili protiv tog zakona.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво