"Vijesti": Razlaz u DPS-u, Milova saradnica osniva stranku

Milica Pejanović Đurišić, koja je jedan od osnivača Demokratske partije socijalista, nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku, saznaju podgoričke "Vijesti" iz više izvora.

Milica Pejanović Đurišić je dugo godina bila jedan od simbola DPS-a zajedno sa predsednikom Milom Đukanovićem i "sada odbjeglim Svetozarom Marovićem", a aktuelna je ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama, navode Vijesti.

Prema informacijama tog podgoričkog lista, iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a, Pejanović Đurišić se na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja partija potrošena kao brend zbog niza afera i da je pametniji praviti novu stranku, nego ulaziti u "tuču" oko toga ko će eventualno zameniti Đukanovića.

Očekuje se da će formalni potezi početi nakon konstituisanja nove vlasti, a prostor za delovanje se vidi u disoluciji DPS-a, te u očekivanoj silaznoj putanji Socijaldemokrata nakon odlaska u opoziciju, ali i činjenici da je Socijaldemokratska partija na nedavnim izborima jedva prešla cenzus.

Vijesti saznaju da bi partija trebalo da bude levog centra i da je Pejanović Đurišić već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić.

Navodno se sastala i razmenila mišljenja i sa potpredsednikom SDP-a Raškom Konjevićem i čelnikom koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem sa kojim se poznaje sa Univerziteta Crne Gore.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво