Читај ми!

Mandić i Knežević pozvali na prekid slavlja

Lideri Demokratskog fronta, člana narodne koalicije "Za budućnost Crne Gore", Andrija Mandić i Milan Knežević, pozvali su građane, koji ih podržavaju, da prekinu sa okupljanjima i slavljima izborne pobede.

Andrija Mandić i Milan Knežević su na vanrednoj konferenciji za novinare poručili da imaju sasvim pouzdane informacije da predstavnici suprotstavljenog tabora pripremaju niz akcija kojima žele da onemoguće formiranje nove vlasti.

"Ono što smo mirom dobili u miru treba da čuvamo i da jedni drugima pružimo ruku", rekao je Mandić.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" nije želela, rekao je, da otima ništa ni Bošnjacima, ni Albancima, ni Hrvatima.

Zatražio je razumevanje za to što je, kako je rekao, omladina te koalicije sinoć proslavljala pobedu nakon toliko vremena ponižavanja.

"Neka niko ne zameri i neka svi imaju razumevanja, kao što smo mi imali razumevanje kada su drugi slavili", rekao je Mandić.

Istakavši odanost i privrženosti istorijskoj pobedi, Mandić je pozvao pristalice koalicije "Za budućnost Crne Gore" da završe sa slavljima.

"Imamo informacije da oni koji su nezadovoljni izbornim rezultatom imaju čitav niz provokacije, imaju naše majice, nabavili su i mantije da glume sveštenstvo kako bi inscenirali sukobe i tako promenili većinsko opredeljenje građana", rekao je Mandić.

Podsetio je da je u Budvi otkazano za večeras planirano slavlje.

Mandić je poruku poslao onima, koji su, kako je rekao, poraženi da nova vlast građanima neće raditi ono što je radila dosadašnja.

"Proces smenjivosti omogućio je smenu i nove vlasti. Kada se jednom osvoji sloboda, tu slobodu niko ne može obuzdati, niti se pojedinac može izdići iz kolektiva, već mora da bude sluga naroda kao u svakoj demokratskoj zajednici", poručio je Mandić.

Knežević: Pobeda čista kao suza

Knežević je u obraćanju novinarima podsetio da se na proteklim parlamentarnim izborima ništa nije desilo od onoga što su najavljivali Marković, Veljović, Katnić.

"Crna Gora je tu gde jeste, nismo odneli naše manastire niti ugrozili nezavisnost zemlje", rekao je Knežević.

Ako bi se, rekao je, tražili najveći dobitnici ovih izbora, onda su to glasači DPS-a, jer će tek da shvate da je i njima svanulo i da više nisu zarobljeni u jednom političkom kavezu.

"Crna Gora nije dovedena u pitanje, neplaniramo povratke u srednji vek, klerikalizam i teokratiju...", rekao je Knežević i dodao da je važno da se zajednički krene napred u izgradnju Crne Gore zasnovane na ekonomskom prosperitetu i pomirenju.

Poručio je da je neophodno da svi građani shvate da bilo kakvo slavlje i bilo kakav pokušaj narušavanja međunacionalnog sklada i verskog suživota predstavlja samo pomoć DPS-u.

"Postoji jedan broj ubačenih elemenata od ANB da kroz već viđene narative i scenarije šire mržnju i izazivaju incidente", rekao je Knežević.

Apelovao je i na Crkvu da završi sa okupljanjima i javnim slavljima da, kako je rekao, ne bi bila u pitanje dovedena pobeda koja je "čista kao suza".

Na pitanje da li će Crna Gora ostati u NATO-u, Knežević je reko da je to geopolitička realnost, koju će oni poštovati.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво