Cvijanović: U Republici Srpskoj neće biti kampova za smeštaj migranata

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da u Republici Srpskoj neće biti kampova za smeštaj migranata, a njihovo vraćanje u zemlje iz kojih dolaze jedan je od načina rešavanja ovog problema.

U intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske, Željka Cvijanović je naglasila da je ovo pitanje u proteklom periodu zanemareno, a u međuvremenu je postalo značajan bezbednosni izazov.

Predsednica Republike Srpske je navela da rešavanju krize ne doprinose izjave bošnjačkih političkih predstavnika o migrantima kao turistima.

"Mi imamo samo dvije destinacije za njih, a to je ili ona odakle su krenuli ili ona kuda su krenuli. Migranti nisu sastavni dio naše politike ni naše vizije Repulike Srpske.i svega onog što želimo od Republike Srpske da napravimo, ni u političkom, ekonomskom, socijalnom, ni u bilo kojem smislu", kazala je Željka Cvijanović.

Navela je da je to stalan problem. 

"Ja žalim svakoga ko ima tešku sudbinu, ali ovo su kretanja druge vrste, ovo su organizovana kretanja, masovna, sa ciljem i sa ljudima koji su apsolutno neprovjereni i neprovjerljivi na ovaj način", istakla je Cvijanovićeva.

Na teritoriji Bosne i Hercegovine često se dešavaju međusobni sukobi migranata, a građani protestuju zbog toga što su zabrinuti za svoju bezbednost.

U migrantskom centru Lipa kod Bihaća u sredu je došlo do međusobnog sukoba više stotina migranata, u kojem je učestvovala i policija. 

Osim toga, Služba za poslove sa strancima BiH je, nakon sprovedenog postupka readmisije, proterala u Srbiju 27 stranih državljana koji su ilegalno boravili na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

Među njima je 14 državljana Pakistana, sedam državljana Bangladeša, tri državljana Avganistana i tri državljana Turske.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије