Pupovac: Na potezu su vlasti u Hrvatskoj i Srbiji

Poslanik u Hrvatskom saboru i lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da su, nakon što je predstavnik te stranke Boris Milošević prisustvovao obeležavanju vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, sada na potezu hrvatske vlasti da sa vlastima u Srbiji naprave prve korake.

Pupovac smatra da, kako je rekao, neki ljudi u Beogradu "nisu bili pripremljeni" na ono što se dešavalo u Kninu 5. avgusta, niti su "imali dovoljno informacija".

"Trebaće vremena i još gestova, reči i dela. Raduje me što je patrijarh srpski Njegova svetost Irinej poslao poruku ohrabrenja", rekao je Pupovac za zagrebačku RTL. 

Sada je, kaže, na predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj da sa predstavnicima državne vlasti u Srbiji naprave prve korake.

Smatra da ne treba nastavljati dosadašnju retoriku, bez obzira na to "da li je neko dao povoda za to".

"Hrvatska, sa svoje strane, s obzirom na to da je srpska zajednica učinila i doprinela, ne treba to da čini, a s druge strane, u Hrvatskoj se događaju incidenti svakog leta i svake godine", naveo je on.

Ponovio je da ustaški poklič "za dom spremni" narušava ono što, kako je rekao, u današnjoj Hrvatskoj želi da se stvori i ponovo zatražio njegovo uklanjanje iz javnog prostora.

Rekao je da je "za dom spremni" pozdrav "kvislinške tvorevine koja je počinila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima".

"Taj pozdrav narušava ono što se u današnjoj Hrvatskoj želi stvoriti, a to su čvrsti demokratski temelji, mir u zemlji, mir na granicama i pomirenje Hrvata i Srba", rekao je Pupovac.

Istakao je da taj ustaški pozdrav "teško kompromituje Hrvatsku i teško narušava ono što je izgrađeno, kao i ono što treba izgraditi u odnosima Hrvata i Srba".

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво