Olujno nevreme u Hrvatskoj, stižu nove padavine

Promena vremena donela je Hrvatskoj pljuskove, ponegde i olujno nevreme praćeno jakim vetrom i gradom. I danas se očekuje nestabilno i kišovito, a izdato je i upozorenje na narandžasti meteolaram za celu Hrvatsku. Ponegde će pasti i više od 70 litara po kvadratnom metru.

U Zagrebu je sinoć padala obilna kiša praćena jakim vetrom i više ulica je bilo poplavljeno. Slabe tačke uvek su podvožnjaci, u kojima se nakupila voda.

Snažno nevreme praćeno kišom, pljuskovima s grmljavinom i jakim vetrom pogodilo je i Istru, posebno zapadnu obale istarskog poluostrva, odnosno područje Umaga i Poreča.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saobraćajni znaci, a na Umag se sručilo olujno nevreme uz vetar brzine oko 150 kilometara na sat.

U Poreču je palo stablo na čekaonicu na autobuskoj stanici i smrskalo je. Na sreću niko nije stradao.

Iako su obilne padavine  širom Istre preplavile prodavnice, u policiji kažu da većih problema u saobraćaju nije bilo.

U Karlovcu i Dugoj Resi stotinak je intervencija na sanaciji oštećenih kuća i na uklanjanju polomljenih grana s objekata.

Snažan pljusak je mestimično bio praćen gradom razne veličine, ponegde i veličine jajeta, te su razbijena vetrobranska stakla i karoserije mnogih automobila, ali i crepovi kuća. 

Obilne kiše i danas

Za celu Hrvatsku na snazi je narandžasti meteoalarm.

I danas se očekuje nestabilno i kišovito vreme. Promenljivo i nestabilno će biti u Dalmaciji, s kišom i pljuskovima.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu promenljivo, uz povremen kišu, a velika je verovatnoća i za lokalno obilnije pljuskove s grmljavinom, pa i olujno nevreme s gradom.