Migranti skriveni u kamionima na prelazima Reske i Tompa

Mađarska policija otkrila je migrante skrivene u kamionima pristiglim iz Srbije na graničnim prelazima Reske (Horgoš) i Tompa (Kelebija).

Na graničnom prelazu Reske, mađarski policajci su u kamionu srpskih registarskih oznaka pronašli trojicu Avganistanaca. Oni nisu imali nikakva dokumenta, niti su mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj.

U kamionu sa tablicama Severne Makedonije koji je stigao na pregled na prelaz Reske, graničari su pronašli sirijskog državljanina bez dokumenata.

U drugom teretnom vozilu iz Severne Makedonije tri muškarca iz Avganistana pokušala su rano jutros da se prošvercuju u Mađarsku.

Još dvojicu Avganistanaca službenici granične policije Mađarske otkrili su u kamionu koji je došao iz Srbije na graničnom prelazu Tompa. Migranti su, skrivajući se u tovarnom delu kamiona, pokušali ilegalno da uđu u Mađarsku.

Jedan Sirijac je takođe kod Tompe, skrivajući se u šasiji kamiona iz Srbije, pokušao da se ilegalno domogne Evropske unije, ali su ga policajci susedne zemlje sprečili u tome.

Mađarski policajci su, u skladu sa zakonskim propisima te zemlje, sve ilegalne migrante sproveli do mađarsko-srpske granice.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво