Plenković: Milanoviću je dosadno

Predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako mu se čini da je "predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno", osvrnuvši se time na njegove komentare da je Nacionalni štab Civilne zaštite neustavan te da je sabor iznad Štaba, a da je štab “u stvari ništa".

Andrej Planković je rekao kako mu se "čini da je njemu malo dosadno".

"Mislim da mu je strašno dosadno, jer toliko grintati i inzistirati na stvarima koje smo ovdje apsolvirali, nema drugog objašnjenja", kazao je Plenković u kratkoj izjavi novinarima dolazeći na sednicu sabora.

Na Milanovićevu tvrdnju da se boji sabora da mu se meša u posao, Plenković je rekao kako mu se čini da je "on tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti pa mu je strašno politički dosadno".

I Milanovićevo mišljenje da je "štab u stvari ništa" popratio je istim komentarom - "dosadno mu je".

Upitan je li sa SDSS-ovim Miloradom Pupovcem i Borisom Miloševićem dogovorio hoće li doći u Knin na obeležavanje 25. godišnjice akcije Oluja, odgovorio je neodređeno - sve ćemo vam reći.

Milanović je sinoć u Veloj Luci izjavio da kao kompliment doživljava Plenkovićev komentar da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog kriznog štaba "jer je recikliranje - vrsta osviještenosti".

Ocenio je i da se Plenković "vjerojatno boji da mu se sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplicirao život".

Zauzeo se i da se postojeće odluke Štaba, koje se donose i "koje se ljudima nameću", pokriju odlukom sabora.

"Sabor je iznad Stožera. Stožer je u stvari ništa", poručio je sinoć predsednik Hrvatske.