Pupovac: Pustite nas da razmislimo o pozivu za obeležavanje Oluje

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da bi rado u Kninu video i Milorada Pupovca i Borisa Miloševića. Koalicioni partner u Vladi iz SDSS-a Milorad Pupovac je poručio:"pustite nas da razmislimo o tome što sve ti pozivi znače za nas, što sve ti pozivi znače za naše društvo", preneo je HRT.

Milorada Pupovca, koalicionog partnera iz SDSS-a u Vladi Hrvatske, novinari su pitali hoće li učestvovati na obeležavanju "Oluje" ove godine u Kninu. 

"Pustite nas da razmislimo o tome što sve ti pozivi znače za nas, što sve ti pozivi znače za naše društvo. Što bi oni donijeli i što bi se trebalo napraviti da donesu nešto što će biti značajno. Ne samo za dan obilježavanja Oluje, nego za odnose između hrvata i Srba i za odnose u Hrvatskoj," odgovorio je Pupovac a preneo HRT.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je za N1 da bi rado video potpredsednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića i Milorada Pupovca na "proslavi 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluje u Kninu", koja bi kako je rekao "trebala biti radost, a ne likovanje nad tuđim porazom".

Smatra da bi to bila "gesta na gestu", ali je pitanje "hoće li kolege iz SDSS-a imati želudac za to, jer se u manjim dijelovima srpskog naroda na to gleda kao na katastrofu", kazao je Milanović.