Pupovac: Interes svih je da se loša prošlost ostavi iza nas

Pozicija SDSS-ovog potpredsednika hrvatske vlade neće biti samo pro forme s obzirom na to da je Boris Milošević dobio puni mandat potpredsednika za ljudska prava i manjine, rekao je predsednik SDSS-a Milorad Pupovac u intervjuu za "Jutarnji list".

Milorad Pupovac je rekao da će se SDSS, kao partner vlade, zalagati za jačanje tolerancije, sprečavanje govora mržnje, smanjivanje ekscesa, ali i realizaciju socijalnih i komunalnih projekata, posebno u delovima Hrvatske u kojima žive nacionalne manjine.

Predsednik SDSS-a je naveo da je "interes svih nas da se loša prošlost ostavi iza nas".

"'Za dom spremni', svastike, ustaški ili četnički simboli ne trebaju imati prava javnosti. Vijeće je izradilo dokument po kojem je korištenje pozdrava 'Za dom spremni' dopušteno u specifičnim okolnostima, i to specifičnim skupinama, no to se na kraju pretvorilo u to da se tiskaju majice s pozdravom 'Za dom spremni'. Stav SDSS-a je poznat, za to nema mjesta, to moramo regulirati zakonom", rekao je Pupovac za Jutarnji list.

"Hrvatska u interesu ima stabilnost Srbije" 

Komentarišući situaciju u Srbiji, Pupovac je rekao kako "ljudi nikad ne žele da njihovi susedi imaju probleme, pa tako i Hrvatska u interesu ima stabilnost Srbije".

"Mi dijelimo brigu u vezi sa svim što se događa u Srbiji, Srbija je u geopolitičkom smislu poligon iznimno značajnih sukoba kad su u pitanju očekivanja politika ključnih aktera u regiji, a Hrvatska sasvim sigurno nije među onima koji na bilo koji način kompliciraju te stvari", istakao je Pupovac.

Na pitanje Jutarnjeg lista znači li to da je kritičan prema Vučićevim optužbama da je Hrvatska doprinela nedavnim neredima, Pupovac je rekao kako natpisi koje su objavljivali pojedini hrvatski mediji, a koji su bili povod za takvu Vučićevu reakciju, "sasvim sigurno nisu bili dovoljni da bi se prozivala hrvatska vlast".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво