Amfilohije pozvao građane Crne Gore da izađu na izbore

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je sve građane da izađu na paramentarne izbore u Crnoj Gori, 30. avgusta, i poručila da će nastojati da do tada ne odgovara na, kako se navodi, "besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kamapnju".

U Petrovdanskoj poruci mitropolita Amfilohija, objavljenoj na portalu MCP-a, navodi se da je jasno da Vlada Crne Gore nije istinski posvećena dijalogu o spornim odredbama Zakona o slobodi veroispovesti.

Ističe se da su neistinite i zlonamerne izjave zvaničnika Demokratske partije socijalista (DPS) "o navodnom učešću Crkve na izborima".

"Imajući u vidu da su, usred novog rasplamsavanja zaraze, raspisani izbori za 30. avgust u Crnoj Gori,  objavljujemo da se nikakve izborne liste ne formiraju sa blagoslovom, niti bilo ko ima pravo da se na to poziva u javnosti".

Pozivaju građane da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini.

"Crkva sa svoje strane poziva sve građane Crne Gore da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini, te da na njima izaberu i glasaju za one koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime", stoji u Petrovdanskoj poruci mitropolita.

Ukazuje se da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnim izazovima i novim iskušenjima koji se ne mogu ni prikriti, a ni rešiti, kako se navodi, "povampirenjem duha bratoubilaštva u ime novog identiteta".

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво